Chocoladetiramisu

© Getty

Voor 4 personen
  • 4 eiwitten
  • 1 snuifje zout
  • 200 g mascarpone
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1,5 dl sterke koffie
  • 2 eetlepels Amaretto + extra
  • 1 doos boudoirkoekjes
  • 150 g pure chocolade
  • 3 koffielepels cacaopoeder
Bereiding
  1. Klop de eiwitten met het snuifje zout op tot sneeuw. Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolf. Roer de suiker en de gesmolten chocolade door de mascarpone. Spatel er dan voorzichtig het opgeklopt eiwit door. Meng de koffie en de amaretto in een bord en dompel de boudoirs erin.
  2. Vul serveerschaaltjes afwisselend met lagen koekjes en mascarpone. Besprenkel de koekjes telkens met wat amaretto. Eindig met mascarpone, dek af met plastiekfolie en plaats de schaaltjes 4 uur in de koelkast. Zeef vlak voor het opdienen wat cacao over de tiramisu.

Tip: Je kunt ook nog een toefje slagroom op de chocoladetiramisu spuiten en hem met een chocolaatje versieren.

Bereidingstijd: 15 minuten + 4 uur afkoelen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content