Chioggia-biet met geitenkaas

29/05/18 om 12:04 - Bijgewerkt om 12:02

Chioggia-biet met geitenkaas

© Photocuisine en Stockfood bij Isopix

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 2 grote Chioggia-bieten
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1 el roze peperbessen
  • 200 g verse geitenkaas
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Schil de bieten, was en dep droog. Snij in dunne plakjes met een mandoline. Leg de plakjes een voor een in een kom ijswater. Spoel de bieslook en zwier droog, snipper driekwart ervan fijn. Maal de roze peper grof.
  2. Prak de geitenkaas, de olijfolie, de gesnipperde bieslook en de roze peper in een kommetje. Kruid met zout.
  3. Laat vlak voor het serveren de plakjes biet uitlekken. Schik op elk plakje 1 theelepel geitenkaas en werk af met een sprietje bieslook. Schik de bietenhapjes op een schaal en serveer.

Onze partners