Chinese won-ton soep

10/06/11 om 11:15 - Bijgewerkt om 11:15

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 400 g kipvlees
  • soja
  • Chinese wijn
  • 6 Chinese champignons
  • 1 bundel lenteuitjes
  • 1 Chinese kool
  • 2 eieren
  • peper
  • suiker
  • sambal
  • 1 liter bouillon (van varkensvlees en groenten)

Bereidingswijze

De Chinese paddestoelen in de week zetten. De bloem zeven en mengen met een snuifje zout en enkele druppels sesamolie. Heet water op de bloem gieten en met stokjes tot een glad deeg mengen. Laten rusten. Het deeg zeer dun uitrollen en uitsnijden in lapjes van 8 bij 8 cm. De vulling bereiden. Het kipvlees fijnhakken of malen. De uitgelekte paddestoelen en de lenteuitjes fijnsnijden en mengen met het kipvlees, peper, soja en suiker. Op elk deeglapje een beetje vulling leggen en dichtvouwen. De randen met eigeel instrijken en toeknijpen. De eieren klutsen, tot omelet bakken, oprollen en in reepjes snijden. De won-ton (Chinese ravioli) met schijfjes lenteui en Chinese kool in bouillon gaarkoken. Reepjes omelet toevoegen en alles heet opdienen.

Lees meer over:

Onze partners