Chinese roerbakschotel met varkensreepjes

09/06/11 om 18:28 - Bijgewerkt om 18:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 300 g varkensvlees van de schouder of bil
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1/2 rode peper
  • 100 g gesneden prei
  • 100 g champignons
  • 100 g sojascheuten
  • 75 g gekookte mie*
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1/2 teentje knoflook
  • *Mie? Dat zijn Chinese deegsliertjes die u in de supermarkt of speciaalzaak kunt kopen.

Bereidingswijze

Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij 'm fijn. Verhit een eetlepel olie in de wok. Pers de knoflook uit en bak 'm gedurende 1 min. samen met de peper op de hoogste stand. Snij het vlees in reepjes, voeg ze toe en laat 2 min. meebakken. Schep daarna het vlees uit de wok en houd het warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de champignons, sojascheuten en prei een 2-tal min. Trek de mie uit elkaar en laat 'm 2 min. meebakken. Voeg het vlees toe zodra de mie warm is. Verwarm nog even door en breng op smaak met sojasaus.

Voorbereiding: 10 min.

Bereiding: 15 min.

Serveertip: Garneer het gerecht met pinda's en blokjes tomaat.

Tip van tante Marie:

Oosterlingen gebruiken een speciaal vuur met extra hoge temperaturen om te wokken. Ons gaspitje haalt meestal die warmte niet, waardoor we de ingrediënten niet wokken, maar koken in de pan. Bak daarom steeds kleine porties. Hou ze warm en op het einde warmt u alles nog eens samen op.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Lees meer over:

Onze partners