Chinese koolrolletjes met kip, bamboescheuten en shiitakes

05/01/17 om 12:02 - Bijgewerkt om 12:11

Chinese koolrolletjes met kip, bamboescheuten en shiitakes

Chinese koolrolletjes met kip, bamboescheuten en shiitakes © Diane Hendrikx

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

1 Chinese kool

2 tenen knoflook

5 cm gember

1 bosje bosuien

2 rode chilipepers

1 klein blik bamboescheuten, uitgelekt

8 grote shiitakes

2 tl sesamolie

2 el lichte sojasaus

400 g kippenfilets

1 dl kippenbouillon

1 el geroosterde sesamzaadjes, voor de afwerking

zoete chilisaus en rijst, om te serveren

Verdeel de kool in 16 bladeren. Blancheer deze 2 min. in kokend gezouten water. Laat uitlekken, dep droog en hou apart. Mix de knoflook, gember, bosuien, chilipepers, bamboescheuten, shiitakes, sesamolie en sojasaus fijn in een keukenrobot. Voeg de grof gesneden kip toe en mix kort tot een homogene massa. Verdeel in porties ter grootte van een golfbal en schik op elk koolblad. Wikkel goed in. Stoom de koolrolletjes 15 à 20 min. in een bamboemandje boven een wok met kokende kippenbouillon; doe dit in porties. Bestrooi nadien met de sesamzaadjes en serveer met zoete chilisaus en eventueel gekookte rijst.

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners