Chinese-koolrolletjes met kip, bamboescheuten en shiitakes

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 Chinese kool
  • 2 tenen knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 bosje bosuien
  • 2 rode chilipepers
  • 1 klein blik bamboescheuten, uitgelekt
  • 8 grote shiitakes
  • 2 tl sesamolie
  • 2 el lichte sojasaus
  • 400 g kippenfilets
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes, voor de afwerking
  • zoete chilisaus en rijst, om te serveren
Bereiding
  1. Verdeel de kool in 16 bladeren. Blancheer deze 2 minuten in kokend gezouten water. Laat uitlekken, dep droog en hou apart.
  2. Mix de knoflook, gember, bosuien, chilipepers, bamboescheuten, shiitakes, sesamolie en sojasaus fijn in een keukenrobot. Voeg de grof gesneden kip toe en mix kort tot een homogene massa.
  3. Verdeel in porties ter grootte van een golfbal en schik op elk koolblad. Wikkel goed in.
  4. Stoom de koolrolletjes 15 à 20 min. in een bamboemandje boven een wok met kokende kippenbouillon; doe dit in porties.
  5. Bestrooi de Chinese-koolrolletjes nadien met de sesamzaadjes en serveer met zoete chilisaus en eventueel gekookte rijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content