Chinese biefstuk met Sichuan-peper

09/06/11 om 08:29 - Bijgewerkt om 08:29

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 1,8 kg biefstuk
  • olie
  • 1 glas sojasaus
  • 1 glas Chinese wijn
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel sichuan-peperkorreltjes
  • 6 sinaasappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 cm verse gemberwortel
  • sesamolie
  • maïszetmeel

Bereidingswijze

Het vlees in dunne plakjes snijden en deze marineren in een mengeling van olie, sojasaus, Chinese wijn, eiwit, peper, zout en maïszetmeel. De sichuan-peper in een wok droogroosteren en in een vijzel fijnstampen of vermalen in een molentje. Reepjes van de sinaasappelschil trekken en fijnhakken. De zeste van de sinaasappels met de fijngesnipperde knoflook en de geraspte gember in een wok fruiten. Het vlees uit de marinade halen, laten uitlekken en in de wok met de rest roerbakken. Het sap van 5 sinaasappels en de partjes van 1 sinaasappel toevoegen. Kruiden met peper en zout. Indien gewenst kan men de saus binden met een lepeltje opgelost maïszetmeel. Het gerecht besprenkelen met enkele druppels sesamolie en opdienen met witte rijst.

Pieter van Doveren

Onze partners