Chinees varkensvlees met groenten

09/06/11 om 18:38 - Bijgewerkt om 18:38

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 g magere varkensblokjes uit het schouderstuk
  • 3 eetlepels arachide-olie
  • Vers gemalen peper, zout

1 kg groenten naar keuze: bloemkool- en broccoliroosjes, doperwten, wortelen, gebroken prinsessenbonen, paprika's, spinaziebladeren, Chinese kool, sojascheuten, enz.

  • 2 eetlepels rijstwijn of sherry
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 1 koffielepel bruine suiker

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok tot ze walmt en bak daarin het in kleine blokjes gesneden vlees snel aan. Kruid met peper en zout en voeg de kleingesneden groenten toe. Laat mooi roerbakken, maar zorg ervoor dat de groenten nog beetgaar blijven. Breng op smaak met sherry, sojasaus, en bruine suiker en bestuif met maïszetmeel. Laat al roerend nog een paar minuten doorbakken.

Schep op warme borden en serveer met rijst of glasnoedels.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Lees meer over:

Onze partners