Chili con carne

09/06/11 om 17:54 - Bijgewerkt om 17:54

Bij het maken van chili con carne komt het erop aan de juiste hoeveelheid chilipoeder te gebruiken; chili geeft het gerecht zijn specifieke smaak, maar teveel poeder zorgt ervoor dat alle smaak verloren gaat.

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier personen:

  • 600 gram gemengd gehakt of rundsvlees
  • 150 gram gerookte ham
  • boter
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode en 1/2 groene paprika
  • 1 bokaal Paprika Piquillos geflambeerd van Bonduelle
  • 1 bokaal Groenten voor Chili van Bonduelle
  • 1 blik chilibonen
  • chilipoeder

Voor de maïspannenkoekjes:

  • 100 gram bloem
  • 1 eetlepel maizena
  • 2,5 cl melk
  • 1 ei
  • 25 gram boter
  • 1/2 blik maïs
  • snuifje zout

Bereidingswijze

Bak het gehakt of de stukjes rundsvlees aan in olijfolie. Kruid met peper en zout, schep het vlees uit de pan en houd het warm. Fruit de uien en de look in dezelfde pan. Snijd de paprika's in blokjes en stoof die ook mee. Voeg de Paprika Paquillos, de groenten voor chili, de maïskorrels en de chilibonen toe en breng pittig op smaak met chilipoeder. Laat even stoven en roer het vlees door de groenten. Laat verder gaar sudderen. Bereid tijdens de suddertijd de maïspannenkoekjes: klop een beslag van de bloem, de melk en een snuifje zout en roer daar de uitgelekte maïs door. Verhit de boter in een antikleefpan en bak pannenkoekjes met een diameter van 8 à 10 cm.

Recept: Koks&Co

Lees meer over:

Onze partners