Chiconettes gevuld met chutney van gedroogde pruimen en nootjes met Gandaham en Le Larry geitenkaas

09/06/11 om 19:12 - Bijgewerkt om 19:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 12 stuks:

  • 12 mini witloof (Chiconettes) bel Bruyninckx 0475/842759 voor deze witloof
  • 100 g Gandaham in zeer dunne sneetjes
  • 50 g Mycryo gemengd met 50 g broodkruim, 10 g 4 kruiden mengeling, 100 g broodkruim,
  • 100 g verse geitenkaas
  • Voor de vulling
  • (kan op voorhand gemaakt worden en bewaard een lange tijd onder vacuüm)
  • 0.5 dl olijfolie
  • 2 fijngehakte sjalotjes
  • 1 geperst knoflookteentje
  • 100 g fijne suiker (S²)
  • 1 dl azijn van rode wijn
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 200 g gedroogde pruimen
  • 1 koffielepel geraspte gember
  • 2 dl appelsap
  • 1 eetlepel verse munt
  • 150 g fijngehakte noten (okkernoot, amandel, hazelnoot, pistache, enz.)
  • 50 g koffiepoeder
  • cayennepeper, peper en zout

Bereidingswijze

Kook het witloof klassiek af (nog beter vacuüm) en laat het tussen een keukenhanddoek drogen Maak de vulling. Bak daarvoor de sjalotjes en de look even in de olie en voeg er de suiker bij. Blus, als de suiker blond is, met de wijnazijn, het appelsap en het limoensap. Voeg er de geraspte limoenschil, de gember, cayennepeper (naar smaak), koffiepoeder, peper en zout bij. Laat dit alles tot de helft inkoken en voeg er de gepureerde gedroogde pruimen, de noten en de munt bij. Laat afkoelen.

Snij het witloof in twee en verwijder de binnenste blaadjes zodat er een holte ontstaat. Vul die op met wat chutney en een koffielepel geitenkaas. Leg twee stuks op elkaar en wikkel ze in Gandaham. Strooi er het Mycryo mengsel over en gratineer 'à la minute'.

Lees meer over:

Onze partners