Cheesecake met speculaas

14/06/11 om 08:54 - Bijgewerkt om 08:54

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Nodig voor 1 taart
  • 250 g mascarpone
  • 250 g yoghurt
  • 200 g suiker
  • 250 g zure room
  • 1 citroen
  • 1 vanillestok
  • 2 pakjes speculaas
  • 4 gehele eieren
  • 8 eigelen
  • 200 g boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 120°C. Maal de koekjes fijn en voeg er de malse boter aan toe. Beleg de bodem van de taartvorm met dit mengsel en druk goed aan. Klop de eieren en de suiker schuimig, doe er de geschraapte merg van de vanillestok bij en roer er de zure room, de mascarpone en de yoghurt onder. Meng alles goed en voeg er het sap van 1 citroen bij. Stort het mengsel op de koekjes in de taartvorm en bak op 120°C gedurende een uur en een kwartier. Haal de taart pas uit de vorm als deze goed gekoeld is. Serveer met rood fruit of ijs.

Lees meer over:

Onze partners