Chaudrée (hartige vissoep)

© Getty
Voor 4 personen
  • 250 g inktvis (zonder tentakels)
  • 100 g boter
  • 1 grote ui
  • 2 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 venkel
  • kruidentuiltje
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 l water
  • 1 kg zeepaling, pladijs, rog en griet
  • 2 sneden oudbakken brood
  • olijfolie
  • peper van de molen en zout
Bereiding
  1. Maak de inktvis schoon en snij in reepjes. Stoof deze 15 minuten met de boter, de gesnipperde ui en sjalotten en 3 fijngehakte tenen knoflook in een grote pan op een laag vuur.
  2. Snij de venkel in stukken en voeg toe aan de pan, evenals het kruidentuiltje, de witte wijn en het water. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 70 minuten sudderen.
  3. Doe er 20 minuten voor het einde van de kooktijd de versneden paling bij en 10 minuten later de rest van de vis.
  4. Wrijf het brood in met de laatste teen knoflook en besprenkel met olijfolie. Snij in blokjes en bak goudbruin in een antikleefpan. Serveer de chaudrée dampend heet en werk de vissoep af met de croûtons.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content