Chaudrée (Hartige vissoep)

07/01/15 om 12:30 - Bijgewerkt op 07/01/16 om 13:40

Chaudrée (Hartige vissoep)

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4
  • 250 g inktvis (zonder tentakels)
  • 100 g boter
  • 1 grote ui
  • 2 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 venkel
  • 1 klein kruidentuiltje
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 l water
  • 1 kg zeepaling, pladijs, rog en griet
  • 2 sneden oudbakken brood
  • olijfolie
  • peper van de molen en zout

Bereidingswijze

Maak de inktvis schoon en snij in reepjes. Stoof deze 15 min. met de boter, de gesnipperde ui en sjalotten en 3 fijngehakte tenen knoflook in een grote pan op een laag vuur. Snij de venkel in stukken en voeg toe aan de pan, evenals het kruidentuiltje, de witte wijn en het water. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 1 u. 10 min. sudderen.

Doe er 20 min. voor het einde van de kooktijd de versneden paling bij en 10 min. later de rest van de vis. Wrijf het brood in met de laatste teen knoflook en besprenkel met olijfolie. Snij in blokjes en bak goudbruin in een antikleefpan. Serveer de soep dampend heet en werk af met de croûtons.

Lees meer over:

Onze partners