Charlotte van gerookte zalm met saus van basilicum

09/06/11 om 10:52 - Bijgewerkt om 10:52

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 300 g gerookte zalm
  • 2 koffielepels en 2 dessertlepels citroensap
  • 15 blaadjes basilicum
  • 3 sneden gerookte zalm voor het bekleden van de vormpjes
  • 1 doosje kaviaar of een potje viseitjes (zalm of lompvis)
  • 3 soeplepels mayonaise
  • 1 dl verse room
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

De zalm grof hakken. 2 koffielepels citroensap, peper en 8 blaadjes gehakte basilicum toevoegen. 4 vormpjes (eventueel koffiekopjes) bekleden met de sneden gerookte zalm. Vullen met gehakte zalm en toedekken. De vormpjes onder folie 2 uur in de koelkast plaatsen. De saus bereiden : mayonaise, 2 dessertlepels citroensap en 7 blaadjes gehakte basilicum mengen. 1 dl room door de saus roeren. De vormpjes omdraaien op borden. De charlotte garneren met kaviaar en overgieten met saus.

Lees meer over:

Onze partners