Champignonsla met oude harde geitenkaas

10/06/11 om 09:38 - Bijgewerkt om 09:38

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 250 gr witte champignons
  • 6 cl versgeperst citroensap
  • 60 à 80 harde oude geitenkaas

Voor de saus:

  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 teentje verse look
  • 2 el gladde peterselie
  • 2 el verse basilicum
  • 2 el verse dragon
  • verse tijmblaadjes
  • zeezout
  • peper uit de molen

Bereidingswijze

Meng de olie en de fijngehakte look in een kom. Snijd de blaadjes van de kruiden fijn. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij. Pel de champignons voorzichtig, snijd ze in reepjes van 2 mm en schep in een slakom. Besprenkel onmiddellijk met citroensap. Voeg er de saus bij en roer zachtjes om zodat alle stukjes goed gesausd zijn. Bestrooi met dungeschaafde harde kaas. Dien op.

Bereidingstijd: 10 minuten.

Onze partners