Champignon-kastanjesoep

26/10/16 om 15:01 - Bijgewerkt om 15:22

De recepten in EXKi - Hét kookboek zijn allemaal uitgebreid getest en goedgekeurd door het vast cliënteel van het gezonde fastfood-concept. Met volste vertrouwen serveren we je dan ook deze soep die de smaken van de herfst in zich verenigt.

Champignon-kastanjesoep

© EXKi - Hét kookboek

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 500 g champignons
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 100 g gekookte kastanjes (vers of uit blik)
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Maak de groenten schoon en snijd in stukjes.
  2. Pel en snipper de uien.
  3. Laat de kastanjes uitlekken.
  4. Verhit de olie in een grote kookpan en fruit de prei, de bleekselderijen en de ui 10 minuten. Voeg de champignons toe. Giet er 1,5 liter water en de bouillon bij en voeg de kastanjes toe. Kruid naar smaak met peper en zout en laat de soep 20 minuten sudderen.
Champignon-kastanjesoep

© EXKi - Het kookboek

  1. Mix of blend de soep en serveer hem goed heet.

Uit: EXKi - Hét kookboek (Manteau, € 19,99)

Onze partners