Ceviche van gerookte helbot met bloedsinaasappel, roze peper en zwarte olijfolie

09/06/11 om 08:20 - Bijgewerkt om 08:20

Geef je waardering

Ceviche van gerookte helbot met bloedsinaasappel, roze peper en zwarte olijfolie

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1,25 dl gezeefd bloedsinaasappelsap
  • 200 g gerookte heilbotfilet
  • 3 el fruitige olijfolie
  • witte peper en zout
  • citroentijmblaadjes en roze peper, voor de afwerking

Zwarte olijfolie:

  • 50 g ontpitte zwarte olijven
  • 1 dl olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bereidingswijze

Maak eerst de zwarte olijfolie: mix de olijven fijn met de olijfolie en kruid naar smaak. Laat het sinaasappelsap inkoken tot 3/4 dl. Laat afkoelen en meng met de olijfolie.

Snij de heilbot in reepjes en schik deze op 4 borden. Overgiet met de vinaigrette en druppel er de zwarte olijfolie over. Werk af met citroentijmblaadjes en grofgemalen roze peper. Serveer meteen.

Lees meer over:

Onze partners