Cassoulet

09/06/11 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:34

Geef je waardering

Cassoulet

Ingrediënten

Voor 4:

  • ongeveer 100 g ganzenvet
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • 150 g gedroogde kleine witte bonen (1 nacht geweekt in koud water)
  • kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • 4 tot 8 toulouserworstjes (op basis van gehakt en verse groene kruiden)
  • 4 dikke sneden gezouten of gerookt spek
  • 1 gekonfijte ganzenbout of 3 gekonfijte eendenbouten
  • 3 pollepels gevogeltebouillon
  • peper en zout

Bereidingswijze

Smelt ganzenvet in een grote pan en fruit de ui en de knoflook erin aan. Giet het vet weg en doe ui en look bij de witte bonen. Zet het geheel onder met water, voeg de kruidentuil toe en breng aan de kook. Laat de bonen zacht gaar pocheren in 40 tot 45 min. Laat ze nadien enigszins afkoelen in het kookvocht.

Bak ondertussen de worstjes en het spek in ganzenvet. Trek het vlees van de gekonfijte bouten en snij in vrij fijne stukken. Doe al het vlees bij de bonen, zet onder met de gevogeltebouillon, kruid met peper en zout en zet afgedekt 30 min. in een oven van 180°C. Serveer meteen.

Lees meer over:

Onze partners