Cassoulet van hert

10/11/14 om 20:21 - Bijgewerkt om 20:21

Geef je waardering

Cassoulet van hert

Ingrediënten

Voor 4:

  • 100 g gedroogde witte bonen
  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 4 wortelen
  • 2 uien
  • 250 g champignons
  • 1 groene selderij
  • 600 g hertenragout
  • peper en zout
  • 1 dl cognac
  • 5 dl rode wijn
  • 3 dl wildfond
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el jeneverbes
  • 2 kruidnagels
  • 1/8 wittekool
  • 50 g boter
  • 2 lente-ui

Bereidingswijze

Laat de witte bonen overnacht weken in koud water. Reinig de groenten en snij in stukken. Zet de wortel, ui, champignons en selderij aan in een beetje boter. Schep uit de pot en kleur nu hierin het vlees. Voeg de groenten terug toe en kruid met peper en zout. Overgiet met de cognac, wijn en fond. Voeg hierbij de laurier, jeneverbes en kruidnagel. Laat 2 uurtjes sudderen onder gesloten deksel. Voeg nu de aardappelen, kool en bonen toe. Laat nog zo'n 15 min. koken tot alles gaar is en kruid eventueel bij met peper en zout. Serveer met een beetje lente-ui.

Onze partners