Carpaccio

09/06/11 om 18:00 - Bijgewerkt om 18:00

Geef je waardering

Ingrediënten

Voorgerecht voor 4 personen:

  • 350 gram ossenhaas
  • 2-3 eetlepels olijfolie, extra virgin
  • versgemalen peper
  • uiringen en 2 theelepels kappertjes of geschaafde parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Laat het stuk ossenhaas in de diepvries in ongeveer 30-45 minuten 'aanvriezen' zodat het vlees gemakkelijk in uiterst dunne plakjes te snijden is. Zet 4 borden in de koelkast. Snijd met een fileermes flinterdunne plakjes van het aangevroren stuk ossenhaas. Leg de plakjes in een cirkel dakpansgewijs op de koude borden. Bedruppel de plakjes ossenhaas met olijfolie en schik hierop enkele uiringen en kappertjes of enkele flinters geschaafde parmezaanse kaas. Serveer direct.

Bereidingstijd: 15 minuten

Aanvriestijd: 30-45 minuten

Lees meer over:

Onze partners