Carpaccio van zwaardvis met vanilleolie en roze peper

09/06/11 om 12:40 - Bijgewerkt om 12:40

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 300 g superverse zwaardvis
  • Â1/2 el rozepeperkorrels
  • enkele blaadjes rode eikenbladsla
  • citroensap
  • fleur de sel

Voor de vanilleolie:

  • Â1/2 vanillestokje
  • 4 repen sinaasappelschil
  • 1 dl olijfolie

Bereidingswijze

Maak een dag op voorhand de vanilleolie: splijt het vanillestokje in de lengte in twee en schraap er het merg uit. Doe dat in een pan met de sinaasappelschil en olijfolie. Warm lichtjes op, haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Dek af en laat een dag rusten. Snij de zwaardvis in zo dun mogelijke plakjes en kneus de peperkorrels. Schik de vis en sla op vier borden. Lepel er wat vanilleolie over en werk af met enkele druppels citroensap, peper en zout.

Lees meer over:

Onze partners