Carpaccio van zalm met luciferaardappelen en papajasalade

09/06/11 om 18:33 - Bijgewerkt om 18:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 g fijngesneden zalm (600 g voor een lunch)
  • 1 limoen
  • Â1/2 dl olijfolie
  • 2 grote aardappelen
  • zeezout en zwarte peper
  • Â1/2 dl uitgelekte yoghurt en 1 papaja (als je geen papaja vindt, dan kan je ook een komkommer gebruiken)

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in fijne reepjes (julienne). Bak ze niet te heet in frituurvet (op 145°C). Meng de olijfolie met het citroensap en breng op smaak met de zwarte peper en het zout. Verdeel de zalm over de vier borden en giet de bereiding over de vis. Snijd de papaja (of eventueel de komkommer) in reepjes, strooi er zout op, meng met de yoghurt en laat nog 1 minuut uitlekken. Doe er op het einde nog wat zwarte peper bij. Dien de zalm op met de gefrituurde aardappeltjes en de papajasalade. Versier eventueel met wat takjes bieslook.

Lees meer over:

Onze partners