Carpaccio van zalm met luciferaardappelen en papajasalade

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

400 g fijngesneden zalm (600 g voor een lunch)

1 limoen

Â1/2 dl olijfolie

2 grote aardappelen

zeezout en zwarte peper

Â1/2 dl uitgelekte yoghurt en 1 papaja (als je geen papaja vindt, dan kan je ook een komkommer gebruiken)

Schil de aardappelen en snijd ze in fijne reepjes (julienne). Bak ze niet te heet in frituurvet (op 145°C). Meng de olijfolie met het citroensap en breng op smaak met de zwarte peper en het zout. Verdeel de zalm over de vier borden en giet de bereiding over de vis. Snijd de papaja (of eventueel de komkommer) in reepjes, strooi er zout op, meng met de yoghurt en laat nog 1 minuut uitlekken. Doe er op het einde nog wat zwarte peper bij. Dien de zalm op met de gefrituurde aardappeltjes en de papajasalade. Versier eventueel met wat takjes bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content