Carpaccio van tonijn met paprikasnippers en rucola

08/06/11 om 15:53 - Bijgewerkt om 15:53

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 600 g tonijnfilet
  • Â1/2 dl citroensap
  • 2 dl olijfolie extra virgin
  • peper uit de molen
  • zout
  • Â1/2 rode paprika
  • Â1/2 gele paprika
  • 15 g suiker
  • 16 takjes rucola
  • balsamicoazijn

Bereidingswijze

Vermeng citroensap, olijfolie en peper uit de molen tot een gladde dressing.

Versnijd de tonijn in fijne plakjes en verdeel ze op 4 borden, nappeer het geheel met de dressing.

Ontvel de paprika met een scherp mes, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snijd alles in mooie kubusjes.

Verwarm de paprikablokjes met olijfolie en suiker en blus met balsamicoazijn.

Bestrooi de carpaccio met de zoetzure paprika en de versnipperde rucola. Werk af met nog enkele takjes rucola.

Onze partners