Carpaccio van tarbotfilet op een bed van deegwaren

09/06/11 om 10:52 - Bijgewerkt om 10:52

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 400 g fijne plakjes tarbotfilet
  • 200 g tagliatelli
  • 1 truffel van 50 g
  • 4 eetlepels truffelsap
  • 2 eetlepels oude port
  • 2 eetlepels champagne
  • 1 dl room
  • 100 g boter
  • 4 druppels truffelolie
  • peper
  • zout
  • kervelpluksels
  • broodkorstjes

Bereidingswijze

De tagliatelli al dente koken in gezouten water. Het kookvocht afgieten en de deegwaren afwerken met een klontje boter, peper van de molen en een snuif zout. Truffelsap, port, champagne en room in een pannetje doen en tot een derde van het volume inkoken. Van het vuur af opkloppen met klontjes koude boter en op smaak brengen met peper, zout en truffelolie. De tarbotfilet in zeer dunne plakjes snijden. De deegwaren in het midden van de borden schikken. Afdekken met plakjes tarbot, kruiden met peper en zout en het gerecht 30 seconden onder de grill van een hete oven of salamander plaatsen. Twee eetlepels saus over iedere bereiding gieten en versieren met kervelpluksels, broodkorstjes en schijfjes truffel.

Lees meer over:

Onze partners