Carpaccio van Sint-Jakobsvruchten en tapenade van basilicum, krokantje met molsla'

09/06/11 om 09:31 - Bijgewerkt om 09:31

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 6 sint jacobsnootjes
  • 2 dl olijfolie
  • takje basilicum
  • Â1/4 mozzarella bufalo
  • plakje bladerdeeg
  • busseltje molsla
  • oregano
  • zwarte peper
  • Â1/2 citroen
  • ansjovisfilet

Bereidingswijze

Rol het bladerdeeg flinterdun uit, bestrijk met olijfolie en oregano en bak het in een oven van 180°C gedurende 5 minuten. Mix de basilicum, reepjes ansjovis, olijfolie, citroensap, mozzarella tot een fijne tapenade. Snij de zeevruchten flinterdun en marineer ze in olijfolie. Strijk de tapenade op een reepje bladerdeeg, plaats enkele blaadjes molsla erop en schik de schijven Sint Jakobsvruchten er bovenop. Werk het gerecht af met oregano en zwarte peper.

Lees meer over:

Onze partners