Carpaccio van sint-jakobsschelpen en ganzenlever met truffel, raketsla en oude parmezaankaas

09/06/11 om 18:39 - Bijgewerkt om 18:39

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 12 sint-jakobsschelpen
  • 150 g rauwe ganzenlever
  • 1 wintertruffel van 40 g
  • 12 cl wittetruffelolie
  • 8 cl hazelnootolie
  • 40 g parmezaankaas
  • 160 g raketsla
  • peper uit de molen
  • grof zout (Guérande)
  • olijfolie

Bereidingswijze

Snij de medaillons van de gespoelde sint-jakobschelpen in dunne plakken en bestrijk licht met wittetruffelolie. Plaats een inox ring (diameter 9 cm) op het bord en leg onder in de ring de raketsla, op smaak gebracht met hazelnootnolie. Leg hier fijne sneden rauwe ganzenlever op en kruid met peper en grof zout. Leg hier, dakpansgewijs, plakjes schelpdier op, afgewisseld met truffelschilfers. Leg als versiering schilfers parmezaan rond de ring en bestrijk de bovenkant van de constructie met een mengeling van olijfolie en peper.

Onze partners