Carpaccio van Sint-Jakobsschelpdier met een vinaigrette van truffelolie en aceto balsamico

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

8 sint-jakobsschelpdieren (vers, te verkrijgen bij de betere vishandelaar)

1/4 dl truffelolie

1/2 dl olijfolie

1/4 dl balsamicoazijn

6 stengels bieslook

1/4 krulsalade

peper

zout

1 tl sesamzaadjes

1 vel brickdeeg

1 tl rode peperbolletjes

Haal de jakobsschelpdieren uit de schelp en verwijder de onzuiverheden. Gebruik enkel het witte vruchtvlees. Maak een vinaigrette van 1 deel truffelolie, 2 delen olijfolie en 1 deel aceto balsamico. Kruid met peper en zout.

Verdeel de vinaigrette in twee delen en roer onder Ć©Ć©n deel de fijngesnipperde bieslook en de geplette rode peperbolle- tjes. Gebruik het andere deel later bij de afwerking. Snij uit het vel brickdeeg 4 driehoeken met zijdes van 10 cm. Bestrijk deze met olijfolie en bestrooi met sesamzaadjes. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 240Ā°C tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.

Meng de krulsalade met de vinaigrette zonder bieslook. Maak vier torentjes sla in het midden van vier borden. Snij de jakobsschelpdieren in dunne plakjes en schik ze rond de salade. Besprenkel met bieslook- vinaigrette. Leg het koekje op de salade.

De jakobsschelpdieren kunnen vervangen worden door tonijn of door kabeljauw.

De truffelolie kan vervangen worden door notenolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content