Carpaccio van Sint-Jacobsschelpen met vinaigrette met venkel en groene appel

21/12/12 om 13:36 - Bijgewerkt om 13:36

Een recept van Gaétan Colin van restaurant Jaloa.

Geef je waardering

Ingrediënten

  • - 8 Sint-Jacobsschelpen
  • - 1 limoen
  • - 1 soeplepel sojasaus
  • - 4 soeplepels olijfolie
  • - zout en peper
  • - 1/2 venkel
  • - 1 groene appel
  • - 1 soeplepel met gehakte dille
  • - enkele druppels cherryazijn
  • - 1 sjalot
  • - 4 tomaten
  • - 1 takje groene selderij
  • - 1 lookteentje
  • - 1 dikke snede brood
  • - 3 soeplepels aardnoot- of druivenpittenolie

Bereidingswijze

- Snij de sjalot fijn, snij de tomaten en knip het takje groene selderij in stukjes

- Laat de sjalot slinken met 2 soeplepels olijfolie, voer er de groene selderij, de tomaat en het lookteentje aan toe, kruid met peper en zout en laat 30 minuten koken.

- Mix en zeef door de puntzeef. Leg alles in een spuitbus met 1 cartouche.

- Snij de venkel, de niet geschilde groene appel in fijne brunoise en meng met 2 lepels olijfolie, de sojasaus, het sap van een limoen en de dille.

- Snij de snede brood in blokjes en bak ze in een braadpan met 3 soeplepels aardnootolie. Spons goed af.

- Snij de Sint-Jacobsschelpen in carpaccio (niet te fijn) en dresseer dit alles op de borden

Lees meer over:

Onze partners