Carpaccio van rundvlees met quinoa en artisjok

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

300 g rundvlees van de haas

2 artisjokbodems

10 blaadjes koningskruid (basilicum)

2 soeplepels quinoa met een sjalotje gekookt in kippenbouillon

1 soeplepel citroenolie

1 soeplepel verjus

1 soeplepel mayonaise

2 soeplepels opgeklopte room

1 koffielepel pompoenolie

1/2 koffielepel amchoorpoeder

1/2 koffielepel poeder van gedroogde pitten van de niobabes (uit de gezondheidswinkel)

fijne schijfjes parmezaan

Het rundvlees koelen in de diepvriezer tot het vast wordt en dan in fijne plakjes snijden. De plakjes op aluminiumfolie etaleren en bestrijken met citroenolie, verjus en koningskruid. Het vlees oprollen, opnieuw in de diepvriezer laten stijven en in rolletjes van 1,5 cm dik snijden. Het gemarineerde vlees op vier borden leggen. De gekookte quinoa kort bakken in olie en met de fijngesneden artisjokbodems over de vleesrolletjes verdelen. Bedekken met een sausje van mayonaise, opgeklopte room en pompoenolie. Bestrooien met amchoorpoeder. Versieren met chips van parmezaan en poeder van gedroogde pitten van de niobabes. Chips van parmezaan maakt men door fijne schijfjes kaas op boterpapier te leggen en onder een grill te laten smelten (pas op, de kaas mag niet verbranden). De gesmolten kaas van onder de grill halen en laten opstijven tot chips. In deze bereiding ken men rundvlees vervangen door gemarineerd vlees van jong konijn.

Quinoa : Peruviaanse bloemzaden, te koop in de wereldwinkel.

Amchoorpoeder : zurig poeder van onrijpe, gedroogde mango.

Citroenolie : wordt gemaakt door citroenschil met de olijven mee te persen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content