Carpaccio van asperges

© Getty

Een eenvoudig, snel en verfijnd gerecht van bij ons: carpaccio van asperges. De smaken van rauwe, krokante asperges en het parfum van walnootolie vormen mooie akkoorden.

Voor vier personen
  • 8 dikke, verse witte asperges
  • 1 bosje peterselie
  • 2 hardgekookte eieren
Vinaigrette
  • 25 ml zachte azijn
  • 25 ml walnootolie
  • 50 mll olijfolie
  • zout
  • peper
  • enkele drupjes aceto balsamico
Bereiding
  1. De eieren hard koken, pellen, laten afkoelen en grof hakken. De peterselie wassen, drogen en hakken. De ingrediënten voor de vinaigrette tot een emulsie kloppen.
  2. De asperges schillen en het houtige onderstuk verwijderen. De asperges met een fileermes of met behulp van een elektrische snijmachine in lange repen snijden. Deze op koude borden leggen.
  3. Bestrooi met kruimels hardgekookt ei en met peterselie. Besprenkel de carpaccio van asperges met vinaigrette.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content