Carpaccio van Jakobsvruchten met prei, champignonroom en oester

10/06/11 om 11:26 - Bijgewerkt om 11:26

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 jakobsvruchten
  • 2 dl room
  • 2 sjalotten
  • 1 citroen
  • 250 g champignons
  • 1 prei
  • krulsalade
  • koriander
  • 2,5 dl maïsolie
  • 1 dl zachte sherryazijn
  • 4 platte oesters

Bereidingswijze

De sherrydressing bereiden: de sjalotten fijnsnijden en blond aanstoven in maïsolie. Sherryazijn toevoegen, aan de kook brengen en blussen met de rest van de maïsolie. Laten afkoelen. De champignonduxelle bereiden: de champignons schoonmaken en in kleine stukjes snijden. De sjalotten fijnsnijden en aanstoven in een weinig olie. De champignons en wat citroensap toevoegen en kort stoven. Bevochtigen met room en op hevig vuur laten inkoken. Laten afkoelen. De prei in reepjes snijden. Onderzetten in kokend zout water, aan de kook brengen, het kookvocht afgieten en de groenten verfrissen onder koud water.

1 oester per persoon fijnsnijden en overgieten met een beetje citroensap en olijfolie. Het sap van de oesters, peper, zout en een weinig gehakte korianderblaadjes toevoegen. De krulsalade in reepjes snijden en mengen met prei. Kruiden met peper en zout en sherrydressing. De jakobsvruchten in fijne plakjes snijden. Deze kruiden met peper en zout en door de olijfolie halen.

Afwerking: de champignonduxelle in het midden van de borden schikken. Daarrond een mengeling van sla en prei leggen. De plakjes jakobsvruchten op de sla schikken. De versneden oesters in het midden leggen.

Onze partners