Carpaccio van heilbot

10/06/11 om 11:35 - Bijgewerkt om 11:35

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 600 g superverse heilbot

Vinaigrette:

  • 1 potje basilicum
  • 1 potje dille
  • bieslook
  • 2 citroenen
  • 50 g groene peperbollen
  • 25 cl olijfolie
  • 1 soeplepel suiker
  • peper en zout

Versiering:

  • 120 g parmezaankaas
  • toefjes dille
  • in blokjes gesneden tomaat
  • knolselder
  • courgette

Bereidingswijze

De heilbot in plakjes snijden (hoe koeler het vlees, hoe dunner men kan snijden). Een vinaigrette bereiden door de volgende ingrediënten te mengen: olijfolie, citroensap, suiker, gehakte dille, basilicum, geplette groene peperkorrels en gehakte bieslook. Een lepel vinaigrette op het bord doen en de plakjes heilbot op de vinaigrette leggen. De vis kruiden met peper en zout. Bestrooien met brunoise (blokjes) tomaat, knolselder en courgette. Versieren met dille en parmezaankaas.

Lees meer over:

Onze partners