Carpaccio van eekhoorntjesbrood met sjalot-bieslookvinaigrette

09/06/11 om 11:48 - Bijgewerkt om 11:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 gram mooi middelgroot eekhoorntjesbrood
  • versgemalen witte peper en fijn zeezout

Voor de vinaigrette:

  • 1,5 dl arachideolie
  • het sap van een halve citroen
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 1 fijngehakte sjalot
  • peper en zout

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Maak de paddestoelen schoon, snijd er de ondereinden af en snijd overlangs in plakken van 3 mm. Verdeel over vier koude borden en kruid licht met versgemalen witte peper en fijn zeezout. Lepel er de vinaigrette over en serveer meteen.

Tip: Eekhoorntjesbrood is zeer geschikt om in carpaccio te serveren. Het oogt mooi, is vlezig en heeft een uitgesproken nootachtige smaak.

Lees meer over:

Onze partners