Carpaccio van eekhoorntjesbrood met sjalot-bieslookvinaigrette

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

200 gram mooi middelgroot eekhoorntjesbrood

versgemalen witte peper en fijn zeezout

Voor de vinaigrette:

1,5 dl arachideolie

het sap van een halve citroen

2 el fijngehakte bieslook

1 fijngehakte sjalot

peper en zout

Meng de ingrediƫnten voor de vinaigrette. Maak de paddestoelen schoon, snijd er de ondereinden af en snijd overlangs in plakken van 3 mm. Verdeel over vier koude borden en kruid licht met versgemalen witte peper en fijn zeezout. Lepel er de vinaigrette over en serveer meteen.

Tip: Eekhoorntjesbrood is zeer geschikt om in carpaccio te serveren. Het oogt mooi, is vlezig en heeft een uitgesproken nootachtige smaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content