Carpaccio van courgettes met stokvis

09/06/11 om 13:44 - Bijgewerkt om 13:44

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6:

  • 250 g stokvis
  • 4 kleine courgettes
  • 1 bosje citroentijm
  • olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • enkele kappers of kleine zwarte olijven
  • peper

Bereidingswijze

Laat de stokvis 5 u. ontzouten in koud water. Was de courgettes en snij ze in dunne plakjes. Blancheer deze enkele minuten in kokend water met enkele takjes citroentijm. Laat de courgettes uitlekken en hou ze apart.

Kook de stokvis 10 à 15 min. in het kookvocht van de courgettes. Schik de courgettes op borden. Trek de stokvis in schilfers en schik op de courgettes.

Breng op smaak met een straaltje olijfolie, het citroensap, fijngehakte citroentijm en peper. Werk af met enkele kappers of olijven en serveer koel.

Onze partners