Carpaccio van champignons

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

400 g blanke, gesloten Parijse champignons

1 soeplepel Xérès-azijn

het sap van een citroen

2 teentjes in olie gemarineerde knoflook, in fijne plakjes gesneden

2 lente-uitjes, schuin in lamellen gesneden

2 soeplepels kervelblaadjes

1 soeplepel zonnebloemolie

1 soeplepel notenolie

100 g schors van oude parmezaankaas slamengeling (raketsla, krulsla, ezelsorensla, eikenbladsla)

zout en peper

De schilfers parmezaankaas in vier ringen op een ovenlade plaatsen en zo’n 8 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 180° C. De krokante koekjes uit de ringen halen en droog houden. De salades schoonmaken, wassen, drogen en mengen. De zonnebloemolie en de notenolie, het sap van een halve citroen, Xérès-azijn, plakjes knoflook, kervel, schijfjes lente-ui, peper en zout in een kom doen en tot een emulsie kloppen. De helft van de vinaigrette mengen met de salade. De salade over vier koude borden verdelen. De champignons snel wassen en drogen. Het uiteinde van de steeltjes verwijderen. De champignons met behulp van een snijmachine of mandoline in fijne plakjes snijden en met wat citroensap besprenkelen om verkleuren te voorkomen. Op de borden leggen en met de rest van de vinaigrette besprenkelen. De salade garneren met het koekje van oude parmezaankaas.

Aan deze eenvoudige vegetarische carpaccio kunnen andere ingrediënten worden toegevoegd, zoals gebakken pijnboompitten, zongedroogde tomaten, blaadjes basilicum, enz…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content