Carpaccio van artisjokken

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

8 kleine Italiaanse artisjokken

150 g parmezaankaas (in dunne schijfjes)

sap van 2 citroenen

2 el olijfolie

2 el notenolie

1 el aceto balsamico

fleur de sel

versgemalen zwarte peper

chilipoeder

Breek alle stevige bladeren van de artisjokken af tot het lichtgroene hart zichtbaar wordt. Snij de steel op 2 cm af en schil. Snij de bovenkant van de bloem recht af. Besprenkel de artisjokharten onmiddellijk met citroensap om verkleuren te voorkomen. Verwijder het ‘hooi’ uit het midden. Snij de artisjokharten in dunne schijven en besprenkel opnieuw met citroensap.

Maak een vinaigrette met de 2 oliesoorten en de aceto balsamico. Leg de schijfjes artisjokhart op gekoelde borden en bestrooi met fleur de sel. Giet de vinaigrette over de plakjes en leg de dungesneden parmezaankaas op de artisjok. Kruid met versgemalen zwarte peper en chilipoeder naar smaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content