carpaccio van ananas met chili en witte chocolade

  • Moeilijkheid

Voor 4:

100 g suiker

Â1/4 tl gemalen rode chilipeper

1 rijpe ananas

limoensap (indien gewenst)

4 bolletjes ijs van witte chocolade

Maak eerst de chilisiroop: doe de suiker in een pannetje met de chilipeper en 1 dl water. Breng al roerend aan de kook en laat, als de suiker opgelost is, inkoken tot een derde. Laat enkele uren trekken, zodat smaken en kleuren zich vermengen. Snij steel en bodem van de ananas. Zet de ananas rechtop op een werkvlak en snij de schil weg. Verwijder de ‘ogen’ en snij de ananas in de lengte in vieren. Snij elk kwart in dunne waaiervormige plakjes. Verdeel de ananas over vier borden en lepel er de siroop over. Voeg indien gewenst enkele druppels limoensap toe, als de ananas erg zoet is. Werk af met een bolletje ijs van witte chocolade (of ander wit ijs, zoals vanille, amandel of kokos).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content