Carpaccio met toast van zelfgebakken brood

09/06/11 om 19:14 - Bijgewerkt om 19:14

Geef je waardering

Ingrediënten

Grijs boerenbrood:

  • 250 g bloem
  • 3 g droge gist
  • 130 g water
  • 8 g boter
  • 5 g zout

Carpaccio:

  • 400 g zeer dun gesneden rundvlees (kleinhoofd)
  • 150 g parmezaankaas
  • 1 kl kappertjes
  • 1 kl pijnboompitten
  • 1 klein handje basilicumblaadjes
  • 1 klein handje peterselie
  • olijfolie
  • aceto balsamico
  • 1 handjevol raketsla

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor het brood en kneed 20 minuten. Laat 35 minuten rijzen onder een handdoek. Kneed vervolgens opnieuw gedurende een tweetal minuten. Breng het deeg in de vorm van een klein stokbrood, leg het op een ingevette bakplaat en breng enkele inkepingen aan. Laat nogmaals 40 minuten rijzen.

Bak 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven op 230°C. Snij het afgekoelde brood in schijven van ca. 2 cm dik. Besprenkel vlak voor het opdienen met olijfolie en plaats eventjes onder de grill.

Carpaccio: hak voor de saus de kappertjes en pijnboompitten heel fijn. Hak ook de peterselie fijn en snij het basilicum in reepjes. Voeg alles samen en doe er wat olijfolie bij. Breng op smaak met peper en zout. Laat een uurtje trekken in de koelkast.

Etaleer het rundvlees op de borden. Leg in het midden een boeketje raketsla. Besprenkel het geheel met de saus, een beetje goede olijfolie en aceto balsamico. Bestrooi met schilfers parmezaan. Serveer met een toast van brood.

Onze partners