Cappucino van erwten met room en gebakken champignons

14/02/14 om 15:55 - Bijgewerkt om 15:55

Cappucino van erwten met room en gebakken champignons

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 200 g verse erwten
  • 3 l groente- of kippenbouillon
  • 1 grote knoflookteen
  • 50 g gerookt spek (in repen)
  • 10 blaadjes verse munt (fijngesneden)
  • peper en zout
  • 4 grote Parijse champignons
  • boter
  • 2 dl room
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

Kook de erwten met de bouillon, de knoflook en het gerookt spek gaar in 15 min. Voeg de munt toe en mix tot een fijne soep. Giet eventueel door een zeef en kruid met peper en zout. Snij de champignons in plakken van 3 mm dik en bak ze krokant in boter. Kruid met peper en zout. Klop de room half stijf en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de hete soep met de room erbovenop. Werk af met een plak champignon.

Onze partners