Cappucino van erwten met room en gebakken champignons

Voor 4 personen
  • 200 g verse erwten
  • 3 l groente- of kippenbouillon
  • 1 grote knoflookteen
  • 50 g gerookt spek (in repen)
  • 10 blaadjes verse munt (fijngesneden)
  • peper en zout
  • 4 grote Parijse champignons
  • boter
  • 2 dl room
  • nootmuskaat
Bereiding
  1. Kook de erwten met de bouillon, de knoflook en het gerookt spek gaar in 15 minuten. Voeg de munt toe en mix tot een fijne soep. Giet eventueel door een zeef en kruid met peper en zout.
  2. Snij de champignons in plakken van 3 mm dik en bak ze krokant in boter. Kruid met peper en zout.
  3. Klop de room half stijf en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Serveer de hete soep met de room erbovenop. Werk de cappucino van erwten af met een plak champignon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content