Cappuccino van soep met cacao en koriander

10/06/11 om 09:57 - Bijgewerkt om 09:57

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 100 g preiwit
  • 100 g gepelde ui
  • 100 g geschilde knolselder
  • 100 g geschilde courgette
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 12 g verse gember
  • 35 g gezouten pindanootjes
  • 25 g amandelpoeder
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 1 kruidenbuiltje zout en zwarte peper uit de molen 10 g cacaopoeder met een concentratie van 100 % 1/2 dl room
  • enkele verse korianderblaadjes

Bereidingswijze

Snijd de groenten fijn en was ze. Verwarm de arachideolie in een soepkom, doe de groenten erin en laat ze onder gesloten deksel 10 minuten aanbakken op een zacht vuurtje. Roer af en toe. Schil de gember en snijd hem fijn. Voeg de gember samen met de pindanootjes en het amandelpoeder bij de groenten. Blus met de kippenbouillon en doe er het kruidenbuiltje bij. Zet het deksel op de kom en laat een halfuur sudderen. Verwijder daarna het kruidenbuiltje en voeg de cacao toe. Mix goed zodat u een smeuïge soep krijgt, zeef door de roerzeef en breng op smaak.

Hebt u de soep liever donkerder, dan voegt u wat extra cacao toe.

Zet nu de kom opnieuw op het vuur, zodat u de soep makkelijk kunt afschuimen. Klop intussen de room met wat peper en zout. Serveer de soep in warme kopjes, giet er een vleugje room op en versier dat met een korianderblaadje. Geloof ons: deze soep smaakt het best wanneer u ze gewoon uit het kopje drinkt!

Onze partners