Cappuccino van rucola met aardappelcroutons

© Getty
Voor 4 personen
  • 2 el boter
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 g kruimige aardappelen
  • 6 dl groentebouillon
  • 100 g jonge spinazie
  • 100 g rucola
  • 1 dl room
  • 1 dl melk
  • enkele blaadjes rucola
  • paprika
Croutons
  • 200 g vastkokende aardappelen
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 kl paprika
  • 1/4 kl komijn
  • zout
  • peper
Bereiding
  1. Snipper de ui en knoflook fijn. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui, knoflook en aardappelen vijf minuten zonder kleuren. Voeg de bouillon toe en kook de aardappelen gaar.
  2. Neem de pan van het vuur, voeg de spinazie en rucola toe en laat enkele minuten staan met het deksel op de pan. Voeg dan de room en melk toe en pureer de soep. Kruid met zout en peper en hou de soep warm.
  3. Schil de aardappelen voor de croutons en snij ze in kleine blokjes. Meng de blokjes met de olijfolie, specerijen, zout en peper. Bak de aardappelblokjes op middelhoog vuur tot ze mooi gekleurd en krokant zijn.
  4. Laat de soep vlak voor het opdienen schuimen met de staafmixer en dien ze warm of koud op met enkele blaadjes rucola en de croutons. Werk af met paprikapoeder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content