Cappuccino van champignons met koriander en champignonpoeder

09/11/16 om 17:22 - Bijgewerkt om 17:21

Cappuccino van champignons met koriander en champignonpoeder

Cappuccino van champignons met koriander en champignonpoeder © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

30 g witte champignons (voor het champignonpoeder)

2 dl room

peper en zout

verse korianderblaadjes

Voor de soep:

500 g champignons

1 fijngesneden ui

3 fijngehakte knoflooktenen

boter

6 dl gevogeltebouillon

het sap van 1/2 citroen

2 takken tijm

peper en zout

versgeraspte nootmuskaat

Maak eerst het champignonpoeder. Snij de champignons in flinterdunne plakken en verdeel over bakpapier op een bakplaat. Droog 2 uur in een oven van 100°C. De champignons moeten krokant zijn. Haal uit de oven en mix tot een fijn poeder.

Snij voor de soep de champignons in vieren en stoof ze licht in boter, samen met de ui en de knoflook. Voeg de gevogeltebouillon, het citroensap en de tijm toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng aan de kook en laat 10 min. koken op hoog vuur. Verwijder de tijm en mix tot een dikke bruine soep.

Klop de room halfstijf en kruid licht met peper en zout. Serveer de soep in individuele kommetjes en lepel de room erop. Werk af met verse koriander en champignonpoeder.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info