Capone al forno (rode poon uit de oven)

© iStock
  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 rode ponen (capone)

600 g vastkokende aardappelen

6 el olijfolie

400 g courgettes (zucchini)

peper en zout

3 el fijngehakte verse rozemarijn

3 dl droge witte wijn

2 plakjes zongedroogde tomaat op olijfolie (facultatief)

1 lollo rosso-sla (facultatief)

3 Italiaanse tomaten

Kook de (ongeschilde) aardappelen beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af, schil ze en snijd ze in plakken van 5 mm dik. Wrijf de bodem van een ovenschotel in met de helft van de olijfolie en schik er de plakken aardappel dakpansgewijs in. Maak de courgettes schoon, haal er de zaadjes uit met een lepel en snijd het vruchtvlees in plakjes. Schik ze op de aardappelen. Leg er de rode ponen op en kruid het geheel met peper, zout en de fijngehakte verse rozemarijn. Sprenkel er de rest van de olijfolie over en bevochtig met de droge witte wijn. Dek de schotel af met aluminiumfolie en laat gedurende 20 minuten gaarstomen in een warme oven van 180° C. Haal uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Schik eerst de groenten op vier warme borden en daarop de vis. Lepel er het kookvocht over en rond. Versier met in stukjes gesneden zongedroogde tomaat op olijfolie en eventueel met blaadjes lollo rosso-sla en plakjes Italiaanse tomaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content