Caponata van La Dispensa dell’ Etna

© Getty
Voor 8 personen
  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 1 of 2 aardappelen
  • 1 kg rode paprika’s
  • 3 mooie tomaten
  • 4 blaadjes basilicum
  • 12 kappertjes (zoute of zure)
  • 12 sultana-rozijnen
  • 1 kl griessuiker
  • 4-5 cl azijn, peper, zout
  • extra vierge olijfolie.
Bereiding
  1. Maak de paprika’s schoon (pitten en witte delen verwijderen) en snij ze in repen. Snij de aardappelen in blokjes van gelijke grootte. Snij de aubergines en de courgette in blokjes van ± 2 cm. Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Doe ze in een kleine kookpan met een beetje olie, peper en zout. Laat 15 minuten stoven met het fijngehakte basilicum.
  2. Doe paprika’s en aardappelen in een braadpan en laat zachtjes stoven in olijfolie tot de aardappelen gaar zijn. Doe hetzelfde met de aubergines en de courgette in een andere pan. Doe vervolgens alle ingrediënten in één kookpan en voeg suiker, azijn, (ontzoute) kappertjes en rozijnen toe. Meng goed door elkaar, breng de caponata op smaak, verwarm nog even en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content