Cantal met gebakken aubergine, aardappelpuree, ui en tijm

09/06/11 om 12:08 - Bijgewerkt om 12:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 6 middelgrote vastkokende aardappelen
  • volle melk
  • 1 grote ui
  • boter
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • peper en zout
  • 1 kleine aubergine
  • olijfolie
  • 4 spietjes Cantal

Bereidingswijze

Maak aardappelpuree met de aardappelen en melk. Snijd de ui fijn en bak bruin in ruime boter. Meng onder de puree met de verse tijm en kruid met peper en zout. Snijd de aubergine in schijfjes van 3 mm dik en bak krokant in olijfolie. Schik een plakje aubergine op het bord, leg daarop wat puree, dek af met aubergine, opnieuw puree en op het laatste aubergine. Schik er een spie Cantal bij en werk af met een takje tijm en wat gebakken ui en boter.

Combinatie

Het uitgesproken volle zuivelkarakter van Cantal, een harde koemelkkaas afkomstig uit de Franse Auvergne, past uitstekend bij de molligheid van aardappelpuree en de rijpe, wat zoete smaak van gebakken uit. De tijm zorgt voor een kruidige afronding.

Onze partners