Cannelloni van tonijn met king crab, twee bereidingen van raap en koude preisoep

09/06/11 om 10:14 - Bijgewerkt om 10:14

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 ui
  • Â1/2 knoflookteentje
  • 2 stengels wit van prei
  • 50 g boter
  • 2 dl zure room
  • 2 boterrapen
  • 3 dl kippenbouillon
  • peper en zout
  • 100 g krabvlees (liefst king crab maar noordzeekrab is ook prima)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 sneetjes dungesneden carpaccio van tonijn
  • groene kruiden om te decoreren

Bereidingswijze

Stoof ui, look en fijngesneden prei aan in wat boter. Zet onder met de bouillon en kook met het deksel op de pot 25 minuten tot alles gaar is. Mix de soep, voeg de zure room toe en laat even doorkoken. Giet de soep door een zeef en laat een nacht trekken in de koelkast.

Schil de rapen. Snij ze in schijven van een Â1/4 cm dik en steek er cirkels uit. Doe ze in een potje met kippenbouillon en boter en laat zachtjes garen. Kook de resten van de rapen gaar en pureer in de mixer met een klontje boter, peper en zout.

Meng de krab met de mayonaise. Leg de sneetjes tonijn op een folie met olijfolie, leg de krab in het midden en rol op, draai tot worstjes en leg de rolletjes 20 minuten in de diepvriezer. Snij de rolletjes in 4 gelijke stukken.

Trek een streep rapenpuree op het bord, schik het rolletje erop, leg de schijfjes raap ernaast en werk af met groene kruiden. Serveer de preisoep erbij aan tafel.

Onze partners