Cannelloni met spinazie en ricotta

© Getty

Serveer deze cannelloni met spinazie en ricotta recht uit de oven met een lepel olijventapenade en kropsla.

Voor 2 personen
  • 250 g diepgevroren spinazie, ontdooid
  • 250 g verse ricotta
  • 2/3 kop fijngeraspte parmezaankaas (50 g)
  • 10 gedroogde cannelloni (100 g)
  • 400 g tomatenpassata
  • 1 tl basterdsuiker
  • 10 blaadjes basilicum, fijngesneden
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C (160°C bij heteluchtoven).
  2. Druk het overtollige vocht uit de spinazie. Doe in een kom met de ricotta en de helft van de parmezaan. Breng op smaak en roer door elkaar.
  3. Vul de cannelloni met de ricottavulling en leg ze in een kleine ovenschaal.
  4. Giet de tomatenpassata in een kom en voeg de basterdsuiker, basilicum en versgemalen zwarte peper toe. Roer door elkaar. Giet over de cannelloni en zet 30 minuten in de oven.
  5. Neem uit de oven en strooi de resterende parmezaan erover. Zet nog 15 minuten in de oven.
  6. Serveer met spinazie en ricotta met een lepel olijventapenade en kropsla.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content