Cannelloni met salie en feta in paprikasaus

09/06/11 om 11:01 - Bijgewerkt om 11:01

Heb je zin in een smakelijk Italiaans gerecht? Probeer eens [Cannelloni met salie en feta in paprikasaus].

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 g Parijse champignons
  • 300 g feta van geitenmelk
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel salie, fijngehakt
  • 2 eetlepels peterselieblaadjes
  • peper en zout
  • cannelloni
  • 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas.

Paprikasaus:

  • 4 rode paprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 theelepels fijngehakte tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 3 dl groentebouillon
  • peper en zout
  • 20 g boter

Bereidingswijze

Hak de schoongemaakte champignons fijn en roerbak de paddestoelen in olie tot alle vocht is verdampt. Laat de gehakte champignons afkoelen. Vermeng de feta met de champignons, de geroosterde pijnboompitten, de peterselie en de salie. Dit doe je best met behulp van een foodprocessor. Kruid naar smaak met peper en zout. Vul de pijpjes cannelloni met het mengsel. Verwarm de saus en schep enkele lepels in een ingevette ovenschaal. Schik de gevulde cannelloni in de schaal en giet er de rest van de saus over. Bestrooi met geraspte kaas, dek de schaal af en zet alles 20 minuten in een voorverwarmde oven (180°).

Bereid de saus als volgt: grilleer de paprika's 15 minuten onder een hete grill en keer ze regelmatig, tot het vel aan alle kanten blaren vormt. Laat ze afkoelen en pel ze. Verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui met de tijm tot de ui glazig is. Voeg het fijngehakt knoflook toe en bak nog 1 Ã 2 minuten. Voeg de grofgesneden tomaten, azijn, bouillon, peper en zout toe en kook tot de tomaten zacht zijn en uit elkaar vallen. Doe de paprika in de tomatensaus en haal alles door een draaizeef. Doe de saus in een pan, breng aan de kook en laat de saus koken tot ze de gewenste dikte heeft. Neem de pan van het vuur en klop klontjes koude boter door de saus.

Onze partners