Calamaris in tomatensaus

10/06/11 om 14:13 - Bijgewerkt om 14:13

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 500 g calamaris (inktvis)
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 soeplepel gehakte peterselie
  • 4 nestjes zwarte deegwaren (pasta gemaakt met de inkt van inktvis)

Saus :

  • 4 tomaten

Bereidingswijze

De tomaten in kokend water dompelen, verfrissen, huid en zaden verwijderen. Het vlees grof snijden. Een weinig olie verwarmen in een pan, de tomaten toevoegen, kruiden met zout en peper en onder gesloten deksel tot saus koken. De calamaris schoonmaken en in ringen snijden. Een scheut olie in een bakpan opwarmen. De fijngehakte knoflook en de ringen calamaris toevoegen. Kruiden met zout, peper en paprikapoeder. Water met een snuif zout aan de kook brengen en de pasta beetgaar koken. Het water afgieten, de pasta laten uitlekken en over borden verdelen. De ringen van de calamaris en tomatensaus toevoegen en versieren met peterselie.

Lees meer over:

Onze partners