Calamares met aardappelen en erwtjes

10/06/11 om 11:47 - Bijgewerkt om 11:47

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 g schoongemaakte calamares (inktvis)
  • 500-600 g aardappelen
  • 100 g erwtjes
  • 3-4 soeplepels sherry-azijn
  • 2-3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout
  • een beetje saffraan

Bereidingswijze

De calamares in plakjes snijden en vier tot vijf minuten laten dichtschroeien in de olijfolie met daarin de hele teentjes knoflook. De azijn, de geschilde aardappelen en de erwtjes toevoegen. Drie tot vier centimeter water bijgieten, zout en saffraan toevoegen. Deksel op de pan en een half uur zachtjes laten pruttelen. Af en toe kijken of er geen water bij hoeft. Op het einde van de kooktijd eventueel bijkruiden.

Lees meer over:

Onze partners