Cake met honing en olijfolie

10/06/11 om 09:51 - Bijgewerkt om 09:51

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Ronde bakvorm
  • van 22 cm
  • 1 theekop olijfolie (extra vierge of vierge)
  • 1 theekop honing
  • 6 eieren
  • 180 g griessuiker
  • 250 g bloem
  • 1 tl kaneel
  • enkele druppels rode port
  • boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200°C. Meng de olie met de honing en verwarm tot tegen het kookpunt. Laat het mengsel afkoelen tot het lauwwarm is. Smeer de bakvorm in met boter en bestrooi met bloem. Klop de suiker samen met de eieren. Voeg de port en kaneel toe. Zeef de bloem en voeg ze toe.

Meng tenslotte de olie-met-honing onder het deeg. Giet het deeg in de taartvorm en bak gedurende 35 minuten in de oven. Verminder de oventemperatuur lichtjes halverwege de baktijd.

Onze partners