Cake met cervelaatworst

09/06/11 om 16:58 - Bijgewerkt om 16:58

Geef je waardering

Cake met cervelaatworst

Ingrediënten

Voor 8 tot 10:

  • 150 g sneetjes gerookte nootham in schijfjes van 3 mm
  • 4 eieren
  • 300 g bloem
  • 10 g bakpoeder
  • 10 cl melk
  • 15 cl room
  • 1 snuifje zout
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 1 à 2 cervelaatworsten of kookworsten

Bereidingswijze

Snij de gerookte ham in sneden en bak ze gedurende 3 à 4 minuten in een antikleefpan. Leg ze op een stuk keukenpapier. Klop de eieren tot een omelet en voeg de bloem en het bakpoeder toe. Doe er daarna melk en room bij. Bestrooi lichtjes met zout. Meng de ham en de pistachenoten eronder.

Doe de helft van dit vrij vloeibare deegmengsel in een beboterde cakevorm. Leg er de cervelaat- of kookworst op. Voeg vervolgens de rest van het deeg toe en laat het 45 min. rijzen op kamertemperatuur. Zet nadien gedurende 45 min. in een oven van 190°C. Haal uit de vorm en laat rusten. Dien op met een slaatje van het seizoen.

Lees meer over:

Onze partners